Til arkiv >>

2015 - 2016

Yrkesmesse 9CD

Denne uken har 9CD jobbet med yrkesmessen. I dag fikk 8. trinn komme på besøk. Foreldrene er invitert til i kveld (5.11) kl 18:00. Dere kan glede dere, det er mange flotte innslag.

En smakebit fra messen
til 9CD >>

5. november 2015

Yrkesmesse 9AB

Etter tre dager med forberedelse og bra jobbing er 9 AB nå i gang med siste gjennomkjøring før yrkesmessen i kveld. Det er mange flotte stands. På hver stand vil du bli presentert for et lite skuespill som viser litt om det yrket elevene presenterer.  I tillegg vil du få en god oversikt over hvilken utdannelse yrket krever og hva du kan forvente å tjene i dette yrket.

Yrkesmesses er åpen for foresatte torsdag 29.10 (i kveld) fra kl 18:30 i den nederste paviljongen. Dere kan gleder dere, dette er både morsomt og lærerikt :-)

Her er en liten smakebit av hva dere kan se på messen >>

I morgen er yrkesmessen åpen for de andre elevene ved skolen.

29. oktober 2015

Elever til Frankrike, med Troll-midler

Bonjour! Franskklassen på Løkenåsen hilser til alle fra Lucon, nær Nantes i Frankrike. En storfornøyd og spent gjeng reiste nedover tirsdag, og allerede onsdag har mange klart å prate litt fransk og knyttet nye vennskapsbånd . Vi opplever en utrolig stor gjestfrihet og varme her. Elevene vil få delta på ulike utflukter og hadde i dag omvisning på skolen, som er en av de eldste skolene i området, drevet siden 1600-tallet, blant annet som en skole for nonner. Se mer på Facebook.

16. oktober 2015

2014-2015

Aktivitetsdag for hele skolen

På onsdag var det det fotballturnering og aktivitetsdag på skolen. Det var innledende runder med gruppespill på hvert trinn. 9a og 8b møtte hverandre i semifinalen. Det samme gjorde 10a og 10b. I finalen var det 10B og 9A som kjempet om seieren. Etter ordinært spill endte det 3-3 og ekstra omganger måtte til. Der vant 10B. Til slutt ble det hele avsluttet med Lærerne mot 10AB, der lærerne led et knepent tap på 1-7 :-). Lærernes toppscorer ble Ståle Byrkjeland som scoret det ene målet i andre omgang.

 

På skolen der de andre aktivitetene foregikk var det muligheter til å spille slåball, basket, volleyball, gå på stylter og kubbespill.

Bordtennisfinalen ble også gjennomført. Da var det Trym fra 8C og Mahiran fra 10C som møtte hverandre. Begge to er medlem av B-72. Mahiran vant 3-1.

I foosballturneringen var det Kapilan og Artan 9.trinn og Markus og Alexander 8. trinn som kom til finalen. På grunn av frafall fra Artan måtte Kapilan kjempe om seieren alene. Noe han klarte til slutt og vant.

Se bilder >>

18. juni 2015

9. trinn på OceanTalent Camp

Denne uka var elevene på 9. trinn på Ocean Talent Camp Rådhusplassen for å lære om utdanning og yrkesmuligheter innenfor havbaserte og maritime næringer. På forhånd hadde elevene tatt en test som viste om de var problemløsere, nytenkere, analytikere, kommunikatører eller planleggere. Gruppene fikk i oppdrag å finne informasjon hos ulike utstillere på campen. Samtidig foregikk det konkurranser av ulike art, og elevene fikk bryne seg på ulike utfordringer, blant annet å laste en "båt" så full med last som mulig uten at den sank. Gruppene fra Løkenåsen skole lå på 1. og 3. plass da vi forlot campen, og elevene håper på premie, tur med en RiB-båt... Etter besøket på campen dro 9CD til Hjemmefrontmuseet og fikk lære om 2. verdenskrig og motstandsbevegelsen i Norge.

Se bilder fra turen >>

2. juni 2015

Valgfaget teknologi i praksis

Dette våren har teknologi i praksis jobbet med design av el-bil. De fikk utdelt en motor, gjengestag i tillegg til litt muttere ol. De måtte designe karosseriet i fast isopor, bruke trehjul, ellers var det fritt frem for kreativiteten og testingen. "Nei nå subber hjulene, nå hoppet strikken av, nå får den ikke strøm....." er fraser som høres i rommet.
Se bilder >>

2. juni 2015

Valgfaget redesign

Hva kan du lage av en IKEA-pose? Redesign har funnet ut at den kan bli til flotte hodeplagg.

Se bilder av noen av hodeplaggene >>

2. juni 2015

Orienteringsdag for 10. trinn

Tirsdag 12. mai var hele 10. trinn på orientering i Hanaborgåsen. Vått og kaldt, men unngikk så vidt regnet. En positiv og glad gjeng.

Se bilder >>

 

21. mai 2015

Eventyrprosjekt på 8. trinn

8. trinn har jobbet med eventyrprosjektet og har hatt eventyrforestilling for barnehager i området i tillegg til foresatte på kvelden.

Se bilder fra forestillingen >>

13. februar 2015

Yrkesmesse i 9AB

I uke 45 har elevene i klasse 9AB gjennomført sin yrkesmesse, som en del av prosjektet «Inn i de voksnes verden». Det var et yrende liv hele uka, der elevene både skulle finne ulike utdanningsveier og presentere yrkene de hadde valgt. Torsdag ble prosjektet presentert for foreldregruppa, og fredag fikk 8CD være tilskuere.

Lærergruppa og foreldrene var svært imponerte over hva elevene hadde fått til på så kort tid. Her var det mange gode dramatiseringer, noe som kan virke lovende med tanke på senere forestillinger.

Se bilder fra utstillingen >>

11. november 2014

Yrkesmesse 9CD

9CD har holdt yrkesmesse for foreldre og for elever på 8. trinn. Elevene presenterte ulike yrker, som blant annet pilot, make-up-artist, brannmann, psykolog, kokk, lærer, politi og sykepleier. Gjennom rollespill viste elevene realistiske situasjoner innenfor de forskjellige yrkene. Vi fikk blant annet møte en uheldig pasient som hadde pådratt seg ebola-smitte gjennom sitt arbeid hos Leger uten grenser i Liberia. På restaurant Amad'or fikk foreldrene servert den berømte insekts-smoothien som smakte fortreffelig, og på SAS' flyvningen fikk passasjerene kaffe av den eminente og vakre flyvertinnen som ønsket alle en riktig god reise. I rettssalen fikk morderen som tok livet av en mann i skogen, sin velfortjente dom, etter en spesiell rettssak hvor vi blant annet møtte en langhåret person som vitnet falsk... Ja, i det hele tatt ble dette en spennende kveld.

Se bilder fra yrkesmessen >>

31. oktober 2014

Kulturuke på 10. trinn

Da er kulturuka på 10. trinn i full gang. Følg med på elevenes egen hjemmeside.

Årets forestilling heter "Et lite stykke Norge"
 

Se elevenes hjemmeside her >>

20. oktober 2014

Kunst og håndverk

I denne perioden er 10cd ingeniører, arkitekter, matematikere og kreative, løsningsorienterte kunst og håndverkere. I kunst i håndverkstimene skal de planlegge og gjennomføre en byggeprosess av egendesignet bro av sugerør som til slutt skal tåle 2 kg sukker.

19. september 2014

Natur, miljø og friluftsliv

Torsdag 11. september var elevene i valgfaget natur, miljø og friluftsliv på kanotur til Mønevann. De hadde med noen fiskestenger og fikk to fisker.

>> Her viser Simen og Mathias stolt frem fangsten sin.

19. september 2014

9AB på kanotur

Fredag 22.8 var 9AB på kanotur på Mønevann og på Fløyta. De grillet og koste oss på Geiterudtangen.

Se bilder >>

25. august 2014