2016 -

Første møte for elevene

Den 17. oktober 2016 fikk vi fra «Internasjonalt Samarbeid» besøk av elever fra Vändra Gümnaasiumi i Estland. Sammen spiste vi norske vafler og holdt presentasjoner for hverandre om Norge og Estland. Deretter ble vi introdusert til et t-skjorte prosjekt som omhandlet flyktningkrisen i Europa. Etter det dro elevene fra Estland hjem til vertsfamiliene sine.

På tirsdagen og Onsdagen dro Estlenderne og deres vertselever til Oslo hvor de blant annet besøkte 22.juli museet, viking museet og Holocaust museet. Det ble også tid til å se seg litt rund om i Oslo og å shoppe litt.

På Torsdagen dro alle fra internasjonalt samarbeid og estlenderne til mønevann hvor vi dro på en spenningsfylt kanotur. På mønevann grillet vi pølser, padlet i kano og koste oss skikkelig. Det var virkelig en knasenes bra tur. På kvelden samlet vertsfamiliene og elevene seg for en avslutning på besøket. Der fremførte vi t-skjorte prosjektet og spiste masse god mat. Estlenderne fremførte en utrolig fin sang fra hjemlandet deres, og dette var i alt en veldig koselig kveld.

Fredagen var den siste dagen og alle var litt triste siden Estlenderne skulle dra hjem, men det viste seg at dette også skulle bli en veldig fin dag. Vi var først i musikkrommet hvor vi hadde flere spennende og morsomme aktiviteter med Cathrine. Eter det dro vi alle ned til Lørenskog hus hvor vi fikk en flott omvisning av hva Lørenskogs flotte kulturhus har å by på. Når omvisningen ble ferdig dro vi til en av de mange kinosalene og så på den norske filmen Kongens Nei. Filmen var så klart tekstet så Estlenderne forsto hva som ble sagt. Når filmen ble ferdig fro vi tilbake til skolen hvor vi spiste pizza og koste oss. Deretter måtte vi dessverre si hade og tok farvell med estlenderne.

2. november 2016